Jumari de porc crocante

de MOKUSKA in Porc, 28 Apr 2014 | 7840 vizualizari

 

Un aperitiv gustos, pe care ne permitem sa il facem cel mult de 2 ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina proaspata fara sorici si cu putina carne
  • sare
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc crocante:

Taiem slanina in cubulete mici (4-5 cm), se sareaza si se pune la topit cu o cana de apa la foc mic. Bucatile se fierb pana se ridica la suprafata si untura devine transparenta (1 ora).

Jumarile se scot cu o paleta in strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa care se pun intr-un vas din sticla. Untura dupa ce s-a racit putin se toarna intr-un borcan uscat.

TIPS-URI

1

jumarile se scot din untura imediat dupa ce am stins focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc crocante" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc cu jumari si mamaliguta